Lightroom 4 Beta ute nu för dig som vill testa

12 Jan Lightroom 4 Beta ute nu för dig som vill testa

Nu har Adobe släppt Lightroom 4 BETA så att du och jag kan testa den. Då jag älskar Lightroom 3 över alla andra program så är det här en stor nyhet för mig. Några nya funktioner som jag har saknat i den gamla versionen är möjligheten att använda vitbalans med penselverktyget. Även videofunktionerna verkar ha fått sig en omgång. Nu kan man göra lite enkla justeringar med sina videoklipp, exponering, vitbalans osv. Ta ut en stillbild ur videoklipp verkar också vara enkelt. Tänk, snart kanske vi filmar i stället för att fotografera och väl hemma vid datorn plockar vi ut gobitarna. En annan funktion i LR4 är Book där man kan skapa färdiga fotoböcker bl.a. som PDF:er. Det här är något som kan betyda mycket för mig som bröllopsfotograf. Inte nog med det. Soft Proofing är något som finns i denna version. Tänk vilken tid jag kan spara på det här. Nu slipper jag gå omvägen via Photo Shop. Tiden i PS kommer definitivt att minska för mig med LR4. Det jag behöver nu är mer tid för att kunna testa programmet.