Bröllop på Uppsala slott

Brudpar på väg mot Botaniska trädgården

19 Jun Bröllop på Uppsala slott

Bröllop på Uppsala slott med mingel på Villa Anna

Detta brudpar känner jag sedan en tid tillbaka då Maija och jag dansade i Uppsala dansteater. Jag var gäst på bröllopet och dokumenterade delar av dagen som hade ett särskilt upplägg. Innan denna vigsel hade Calle och Maija samlat alla gäster på Villa Anna för ett mingel. Varför innan kan man undra? Alla får ju då se hur bruden ser ut med klänning och allt. Jo, brudparet hade varit på ett bröllop några år innan i Tyskland där man samlade alla gästerna för att äta vit korv och ta en öl. Brudparet gillade detta förmingel så mycket så att de tog med sig den traditionen. Jag gillar den också för att alla hinner i lugn och ro komma till minglet utan stressen att man ska komma sent till själva vigseln.

Innan vigseln tog jag med brudparet på en fotograferingsrunda uppe vid Uppsala slott och nere vid Botaniska trädgården. Sen gick vi till Villa Anna för att mingla och därefter bar det av till slottet igen för själva vigseln. Fram tills nu hade vi tur med vädret men efter vigseln var det tyvärr regn och brudskålen fick hållas inomhus. I en karavan med paraplyer förflyttade alla sig ner till Botaniska trädgårdens orangeri där middagen och festen hölls. Tack Calle och Maija för en fin dag, en trevlig middag och en rolig fest.

maijacalle-1 maijacalle-2 maijacalle-3 maijacalle-4 maijacalle-5 maijacalle-6 maijacalle-7 maijacalle-8 maijacalle-9 maijacalle-10